Yaşam

Tamer Karadağlı… 100. YILA ÖZEL “YÜZÜNÜZDEKİ YÜZLER”!..

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları, cumhuriyetin 100. yılında iki büyük projeyle seyirci karşısına çıktı.

“100 Yıllık Destan” adıyla “Ateş, Savaş, Bayrak” adlı üçlemenin ilki olan “100 Yıllık Destan – Ateş”in galası Ankara’da yapıldı ve sahnelenmeye başlandı. Yüzlerce Yüzlerce adlı tek perdelik oyunun galası, dün akşam Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’nın ev sahipliğinde İstanbul AKM Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevini üstlendikten sonra cumhuriyetin 100. yılına yakışan iki proje için kolları sıvayan yeni genel müdür Tamer Karadağlı, projelerin sahnelenmesinden büyük gurur duyuyor.

İki ay gibi kısa bir sürede hazırlanan “Ateş, Savaş, Bayrak” üçlemesinin ilki olan “100 Yıllık Destan – Ateş”, 29 Ekim’de Ankara seyircisiyle buluşurken, “Yüzlerce Yüzlerce” adlı oyun da sahnelendi. “, bağımsızlık mücadelesinin 100 yıllık tarihini anlatıyor. İlk gösterimi İstanbul’da AKM Tiyatro Salonu’nda seyirci karşısına çıktı.

Zafer Karaokay’ın yönettiği, başrollerinde Berrin Akhasanoğlu, Doruk Nalbantoğlu, Ebru Aytürk Şayan, Fatih Dokgöz, Hakan Güneri, Mehlika Balkan, Metin Belgin, Orhan Kurtuldu, Şebnem Dokurel Topçuoğlu, Tansel Öngel, Tayfun Erarslan ve Yeşim Gül’ün yer aldığı tek perdelik yapım. Oyunda çok geniş bir koro sanatçısı grubu yer alıyor.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, ilk projelerinden gurur duyduğunu belirterek, “Yüzündeki Yüzler adlı oyunumuz 100. yılımıza özel bir oyundur. İddialı oyunlarımızdan biridir. 100 Yıl adlı oyunumuzu sahneledik. Destan-Ateş projesi 29 Ekim’de Ankara’da gerçekleşti. Her iki proje de ben göreve geldikten sonra yapıldı.” Sonra arkadaşlarımızla yaptığımız ilk çalışmamız. Bundan gurur duyuyoruz. Aslında bu oyunda ben de sahnede olmak istiyordum.

Ancak yoğun bir iş tempomuz var ve bu yoğun tempoda oyun hazırlıklarının aksamasını istemediğim için oyuncu arkadaşlarım arasında yer alamadım.” Oyunun yönetmeni Zafer Karaokay ise özellikle çocuklara ve gençlere tavsiye etti. Oyunu izleyen vatandaşlar, “Bu oyun bizim yüz yıllık tarihimizi, bu ülkenin nasıl kurulduğunu, kaç şehit verdiğimizi anlatıyor. ve bu, birçok gazi ile bu güne nasıl geldiğimizin bir ödeneğidir.

Gençlere ve çocuklara atalarının ne kadar pahalı işler yaptığını dramatik bir şekilde şiirsel bir dille anlatıyor. Sahnede yüz yirmi sekiz kişilik bir ekip var. “Danslarla, müzikle, beden diliyle Birinci Dünya Savaşı’ndan neredeyse günümüze kadar geliyoruz” dedi.

Oldukça geniş bir ekiple oluşturulan oyunun dekor tasarımı Hakan Dündar, yardımcı dekoratör Parıltı Sinem Mete, kostüm tasarımı Burcu Melek, Bozan ve Dilek Kaplan, aydınlatma tasarımı Başkan Arık, müziği Can Atilla, dans stili ise Can Atilla tarafından hazırlandı. Pınar Ataer, korrepetitör Melikcan Vakit ve Türkü Deyiş Çınar. yönetmen yardımcıları Hüseyin Barış Özkan, Sevi Demirçivi, Şebnem Dokurel Topçuoğlu ve Zeynep Mataracı Bektaş’tan oluşuyor.

sulakyurthaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu